paradijssterren oftewel ‘bounty’s’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Zo lekker! Zo eenvoudig! én gezond! bijna te mooi om waar te zijn?

De allereerste keer dat ik mijn tanden in deze repen (want gewoonlijk maak ik ze als repen) zette was zo’n moment dat je je ogen sluit en de wereld even stil staat. Puur genieten.

Uiteraard is het niet bij die ene keer gebleven, integendeel, zodra ze op zijn sta ik in de keuken om een nieuwe lading te maken.

Het recept komt uit een prachtig kookboek ‘Hemsley + Hemsley, de kunst om goed te eten’. En ik heb het recept ook onveranderd gelaten op een detail na.
Dit is één van die recepten waarbij het moeilijker is sommige van de benodigdheden te vinden dan het uitvoeren van het recept. Ik koop het meeste hiervan aan via http://www.pit-pit.be.

Wat heb je nodig: (dit is voor ongeveer 24 repen)

  • 200 gram santen (dit is kokoscrème, géén kokosmelk of room), te koop in de natuurvoedingswinkel, AH, en pit-pit,…
  • 6 eetl. kokosolie (geen ontgeurde, we willen graag een kokossmaakje!)
  • 3 eetl. honing (liefst onvehitte)
  • 1 1/2 theel. vanille-extract
  • een snuifje zeezout
  • 150 gr kokosrasp
  • 300 gr lekker pure chocolade. meer de 70% cacao
  • vorm
  • bakpapier

hoe maak je het:

  • Leg de zakjes santen in een kom heet water zodat het zacht kan worden
  • Doe de zachte santen in een kom samen met de kokosolie, honing, vanille en zeezout.
  • Meng alles door elkaar.
  • Voeg de kokosrasp toe en 1,5 eetl. water, meng alles tot een homogene massa.
  • Leg een bakpapier in een vorm (ik gebruik een braadslee)
  • Stort de massa op het bakpapier en strijk het uit, tot een dikte van een kleine centimeter. Druk het met de bolle kant van de lepel stevig aan.
  • Zet 15 minuutjes in de koelkast
  • Nu kun je repen snijden  van de massa. Zet ze even in de diepvriezer terwijl je de chocolade klaar maakt.
  • Smelt je chocolade au bain marie. ik voeg nog wat zeezout toe, die extra zoute bite zo nu en dan vind ik zò lekker!
  • Neem je repen uit de diepvries en dompel ze met twee vorken in de chocolade, zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.
  • Leg ze terug op het bakpapier en zet ze in de koelkast.
  • 10 minuutjes wacht en aanvallen!

door Ellen

follow my blog on bloglovin

Advertenties

6 gedachtes over “paradijssterren oftewel ‘bounty’s’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s