basic: amandelpasta / notenpasta

 

IMG_4008

Dit is zoals ik in de titel al stel ‘een basic’ om in huis te hebben. Niet speciaal amandelpasta maar notenpasta in het algemeen.
Ik heb steeds amandelpasta en pindakaas in huis. Het wordt dagelijks gebruikt in men mugcake, maar ook in mueslirepen, baksels, smoothie, enz…

Je kunt de pasta’s uiteraard ook kopen maar het is een uitdaging om notenpasta’s te vinden zonder suiker in één of andere vorm.
Daarbij komt nog eens dat het echt geen werk is. De blender/foodprocessor doet al het werk voor je en je weet wat erin zit.

Wat heb je nodig voor amandelpasta:

  • 200 gram amandelen
  • een eetlepel kokosolie*
  • vanille-essence (optioneel maar zò lekker)
  • snuifje zeezout

hoe maak je het:

  • Rooster je amandelen in een droge pan
  • Doe de amandelen in je blender
  • Mix tot de olie uit de amandelen vrij komt en je een pasta krijgt*
  • Voeg wat kokosolie, vanille-essence en zeezout toe, mix alles nog eens door elkaar en klaar.

 

*het duurt even voor het een pasta wordt. Niet panikeren gewoon blijven blenden.
*je kan meer olie toevoegen als je het smeuïger wilt

Wat heb je nodig voor pindakaas:

  • 200 gram pinda’s (uiteraard ongezouten)
  • een eetlepel arachideolie (kan ook kokosolie)*
  • snuifje zeezout

De werkwijze is dezelfde als die voor de amandelpasta.

door Ellen

follow my blog on bloglovin

 

Advertenties

3 gedachtes over “basic: amandelpasta / notenpasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s