Basic: Vanille extract

vanille extract

Vanille is zo heerlijk en zelf één klein druppeltje doet wonderen in een gerechtje. Het is heerlijk in een latté of in een kop warme chocolademelk. Het gaat ook steeds in de dagelijkse havermoutpap, maar dat receptje heb je nog te goed.

Je kan vanille extract heel makkelijk zelf maken, zo ben je zeker dat je “the real thing” in huis hebt. Want met vanille wordt nogal wat gefoefeld.

Je hebt eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig: alcohol, vanillepeulen en tijd. Voor de alcohol kan je kiezen tussen wodka, rum of cognac. Ik gebruik wodka, dit is de meest neutrale en dus het meest veelzijdige.

 Wat heb je nodig:

  • 350 ml wodka
  • 6 vanillepeulen
  • Een heel proper glazenflesje.

* Ik bewaar verschillende glazenflesjes en geef ze onder andere met deze vanille extract een nieuw leven.

Hoe maak je het:

  • Snij de peulen in de lengte, maar niet helemaal door. De twee helften moeten nog aan elkaar hangen.
  • Stop de peultjes in het flesje.
  • Overgiet met de wodka tot de peulen onder staan.
  • Bewaar op een donkere koele plaats voor 6 tot 8 weken. Je zal de kleur donkerder zien worden. Eens klaar zijn de geur en smaak het wachten waart.

* Wanneer ik een vanillepeul heb gebruikt stop ik deze in mijn flesje extract of in de suikerpot voor heerlijk vanillesuiker.

* Wil je deze vanille extract cadeau geven, maar hij is nog niet klaar. Plak er dan een “klaar om te gebruiken datum” op, dit is net zo leuk.

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

7 gedachtes over “Basic: Vanille extract

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s