Voor de kinderen: Chocolat Chip Cookies.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De geur van vers gebakken koekjes, de eerste hap van een nog warm koekje… heerlijk!
Deze koekjes bak ik zogezegd voor de kinderen, maar eigenlijk evengoed voor mezelf.

Een echte klassieker, heerlijk knapperig vanbuiten en nog een beetje zacht met  gesmolten chocolade van binnen. Een echte traktatie.
Ik maak ze volgens een recept dat ik hier vond. Maar ik pas het subtiel aan zodat ze een tikkeltje ‘gezonder’ zijn, niet veel.
Ik gebruik 2/3de kokosbloesemsuiker* en gebruik speltbloem in plaats van tarwebloem.
Zo is dit koekje nog steeds een écht koekje maar toch net iets ‘beter dan’.

Wat heb je nodig voor 25 koekjes:

  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 230 gram kokosbloesemsuiker
  • 120 gr lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 400 gram speltbloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 8 gram bakpoeder
  • 225 gram pure chocolade (ik gebruik chocoladedruppels)

 

Hoe maak je het:

  • Klop de boter met de suiker luchtig
  • Voeg de eieren en de vanille toe
  • Voeg alle droge ingrediënten samen
  • Meng alles door elkaar
  • Voeg de chocolade toe
  • Zet een 45 minuten in de koelkast
  • Rol er bolletjes van ter grote van een golfbal en leg ver genoeg uit elkaar op een bakplaat. Duw ze een beetje plat*
  • Bak 13 minuten* op 170 graden (onder boven warmte)
  • laat ze even afkoelen op de bakplaat.

*Kokosbloesemsuiker is een onbewerkt product. Het zou een lagere glycemische index hebben. Maar in deze blijft nog steeds: Suiker is suiker. Zoveel gezonder is het ook niet.
*Wanneer het deeg erg plakt gaat het makkelijker wanneer je je handen wat nat maakt.
*De koekjes zijn echt nog zacht wanneer ze uit de oven komen. Niet erg want ze worden harder naarmate ze afkoelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Door Ellen

Follow our blog on bloglovin!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s