Antipasti: Gemarineerde champignons

IMG_7485-3-2

Deze heerlijke champignons zijn ook weer een echt familiereceptje, er gaat geen enkel feestje of gezellig samenzijn voorbij of deze schatjes zijn van de partij. Zo waren ze er ook op onze trouw, waar we al het eten met veel liefde en passie zelf hadden gemaakt. De avond voor de grote dag stond ik nog om 1 uur ’s nachts achter mijn kookpotten. Vele zouden zeggen dat ik goed zot moet zijn geweest, maar voor mij maakt dit deel uit van feesten… heerlijk uren kokkerellen en liefst nog met de tantes en nichtjes.
Eten is bij ons de kern van het feest, er is altijd overvloed en iedereen neemt ook met veel plezier zijn of haar top gerechtje mee.

Dit is een ook weer een receptje dat sterk is door zijn eenvoud. Je maakt het in een handomdraai zonder al te veel poespas.

Wat heb je nodig:

  • 500 gr Parijse champignons
  • Goede olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • zeezout
  • snuifje chilipeper
  • 1 teentje look
  • Handje verse basilicum
  • Bakplaat
  • 1 Schaal of pot
  • Klein schaaltje.

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Doe een goede bodem olijfolie in het schaaltje.
  • Ontdoe de champignons van hun steeltjes, dop het hoedje met de ronde kant in de olijfolie en plaats op de bakplaat.
  • Bestrooi ze met een snuif zeezout.
  • Zet de champignons 10 minuten in de oven.
  • Laat ze even afkoelen tot je ze kunt vasthouden.

 

  • Maak ondertussen de vinaigrette klaar in de schaal: 3 el balsamicoazijn, 9 el olijfolie, 1 geraspt teentje look, snuifje chilipeper en een snuif zout.
  • Snij de champignons in schijfjes van +/- 4 mm , stop ze direct in de vinaigrette, zodanig dat ze daar in kunnen afkoelen.
  • Er komt bij het snijden van de champignons ook vocht vrij, deze doe je ook bij de vinaigrette.
  • Snij de basilicum fijn en doe die bij de champignons.
  • Meng alles goed door elkaar en proef. Kruidt bij indien nodig, het mag best pittig zijn, maar niet te zuur.
  • Laat het minstens 1 uur rusten voor je het opdient… hoe langer je het laat marineren, hoe beter.

* De champignons zijn een 5 tal dagen in de koelkast te bewaren .

Hoe eet je het:

  • Heerlijk op een toost met avocado, zout en peper
  • Als vulling van een avocado, lekker pittig bij het zachte van de avocado.
  • Gewoon zo als antipasti, op toost of zo met een prikkertje.
  • Bij een salade

* Oeps! Is het duidelijk dat ik een kleine avocado addiction heb?

IMG_7493-2

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Antipasti: Gemarineerde champignons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s