Al dente gebakken asperges.

IMG_9700

Het is aspergeseizoen is weer gestart. Joepie!! Het is voor veel verschillende redenen goed om seizoensgebonden te eten, zo kan je kiezen voor lokale producten en dit is vele duurzamer voor het milieu en je helpt de lokale landbouw. Maar één van de leukste gevolgen is toch het verlangen naar die groenten en fruit die je maar een beperkte periode verkrijgbaar zijn en asperges horen hier zeker bij. Ik verlang altijd zo naar dit seizoen en koop dan ook zonder te veel schroom dat eerste bakje veel te dure inlandse asperges. Vanaf dan kan het aspergefeest echt beginnen, we proberen dan ook zo vaak mogelijk en op verschillende wijze van deze lekkernij te genieten… Tot we het bijna beu zijn en dan is het seizoen weer voorbij.

Ik lust ze zelfs rauw, maar dit simpel receptje voor gebakken asperges is onze favoriet. Door het bakken gaat er niets van de smaak verloren en hebben ze nog een lekkere beet. Na een beetje schilwerk zijn ze ook in 1 2 3 klaar.

Wat heb je nodig:  

  • 500 gr inlandse asperges
  • 1 el ghee of olijfolie
  • Kleine snuif chilipoeder
  • zeezout

 Hoe maak je het:

  • Schil de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm.
  • Verwarm de pan en doe er de ghee in, laat deze smelten.
  • Doe de asperges in de pan.
  • Doe er een snuifje zeezout en chilipoeder bij.
  • Bak de asperges op een zacht vuurtje tot ze al dente zijn. Dit kan 5 tot 10 minuten duren, het hangt wat  van de dikte van je asperges af.

* Heb je ze graag meer door gegaard, bak ze dan gerust wat langer.

* Ik gebruik steeds Chili of Cayennepeper omdat ik zwarte peper niet goed verdraag, maar je kan deze gerust gebruiken als je er zin in hebt. 

Hoe eet je het:

  • Eens ze klaar zijn kan je ze zowel warm als koud eten. Wij eten ze gedurende de hele periode als side dish bij zo goed als alles.
  • Je kan er ook wat peterselie bij doen en een geplet hard gekookt eitje.
  • Je kan ze ook lekker bij een gemengde salade gooien.

IMG_9706

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

 

Advertenties

2 gedachtes over “Al dente gebakken asperges.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s