Basic: Polyvalente tomatensaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomatensaus/passata.
Hoe vaak komen er weken voor waarin je géén tomatensaus gebruikt in de keuken?
Gewoon als saus bij de pasta, als basis voor een bolognaise, als saus bij gehaktballetjes, om pizza ter garneren, enz…

Al die gerechten worden plots zoveel lekkerder met een homemade tomatensaus!

Ik maak altijd ongeveer een liter saus en vries het in porties in.

Wat heb je nodig:

  • 2 grote uien
  • 4 teentjes look
  • 2 blikken tomaten of 6 verse in het tomatenseizoen
  • 2 blikjes van 70gr tomatenpurree
  • 2 el oregano (gedroogde)
  • 2 el basilicum (vers of droog)
  • 2 kl sambal
  • 2 kl zout
  • 4 kl suiker (ik gebruik kokosbloesemsuiker)
  • 2 el balsamico azijn
  • zwarte peper of wat chili
  • een zeef of passe vite
  • boter
  • olijfolie of ghee

hoe maak je het:

  • hak de ui en look in grove stukken. Stoof aan in de olijfolie of ghee
  • voeg tomatenpuree en de tomaten toe
  • kruiden toevoegen
  • het geheel 10 -15 minuten laten pruttelen
  • Zeef de saus en voeg nog een klontje boter toe.

Hier eten we de saus vaak zo met wat pasta en als pizzasaus is het een grote hit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Door Ellen

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

Een gedachte over “Basic: Polyvalente tomatensaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s