Hartige amandelspread… of is het toch eerder een dip?

IMG_0923

Deze lekkere hartige amandelspread leerde ik kennen, tijdens een gezellig uitje met manlief in een tapas bar. Het vormde de basis van een broodje met gekookte ham. Ooh wat was dat heerlijk! En zoals je hier al wel vaker hebt gehoord, doken we na grondig te proeven en alle smaken te ontleden, direct onze keuken in om het te reproduceren.

Dit receptje is ook weer de eenvoud zelve, je moet het alleen tijdig inplannen want de amandelen moeten een nacht of minimum 8 uur weken.

Deze spread is super als basis bij een gezonde smos met een lekker stukje gekookte ham, of zo gewoon puur op een sneetje vers bruin brood, maar echt scoren doet het pas echt als een dip bij de aperitief.

Wat heb je nodig:

  • ½ cup gepelde amandelen
  • 1 cup water
  • Teentje look
  • extra viérge olijfolie
  • Snuif zeezout
  • Snuif cayennepeper
  • Beetje water
  • Goede mixer/foodprocessor

IMG_0887

 

Hoe maak je het:

  • Week de amandelen 8 uur in ruim water.
  • Giet de amandelen af en stop samen met een snuif zout, een snuif cayennepeper, een teentje look en een goede geut ( 2 el) olijfolie in de foodprocessor.
  • Mix alles goed fijn. Dit kan even duren. Het hoort echt een gladde crème te worden, lukt dit niet, voeg er dan wat water bij… doe dit beetje per beetje.
  • Je kan deze crème een week in de koelkast bewaren, maar zo lang blijft deze hier niet liggen.

 

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

Een gedachte over “Hartige amandelspread… of is het toch eerder een dip?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s