Linzen humus.

IMG_1084

De lente loopt op haar einde en de zomer lijkt met deze zwoele tropische temperaturen echt begonnen. Ideaal weer voor een gezellige avondlijke picknick: we pakken dan allerlei hapjes uit de koelkast, stoppen het samen met de koele dranken in onze koelbox en zoeken dan een verfrissend groen park op. De kids lopen rond en wij, de ouders, genieten van een goed boek, de rust en elkaar. Omdat we dit regelmatig doen is het handig om sowieso wat lekkere dips en spreads klaar te hebben staan, met wat lekkere frisse salades, groentjes en wat brood zorgen ze voor een lekkere maaltijd.

Wij houden van linzen, deze humus is hier thuis dan ook een echte hit. Ook weer lekker als dip met wat groentjes of crackers en als gezonde spread tussen de boterham.

Wat heb je nodig:

  • 1 cup linzen *
  • 1 teen look
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 el extra viérge koolzaadolie
  • 1 el ciderazijn
  • 1 el Tahin
  • snuif zeezout
  • snuif cayennepeper
  • 1 el water
  • goede mixer/foodprocessor

* Je kan deze humus met allerlei soorten linzen maken, wij gaan meestal voor Puy of Beluga.

Hoe maak je het:

  • Kook de linzen, samen met de ongepelde teen look en de laurierblaadjes, 15 min in ruim water.
  • Giet de linzen af en stop samen met een snuif zout, een snuifje cayennepeper, de gekookte teen look (nu wel gepeld), de koolzaadolie, de tahin, de ciderazijn en de el water in de foodprocessor. Mix alles goed fijn.
  • Proef en kruid indien nodig wat bij.
  • Je kan deze humus ongeveer vijf dagen in de koelkast bewaren, maar ook deze blijft hier zo lang niet liggen.

* Door de look mee te koken met de linzen is hij iets milder en zal je ook minder “nagenieten” dan van een rauw teentje look. Hier doe ik het vooral omdat het de linzen tijdens het koken ook al extra smaak geeft.

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Linzen humus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s