zadencrackers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een heerlijke cracker! Zo, of met een beetje walnotenpaté, linzen humus, potted ham, amandelspread, tartaar van gepekelde zalm, enz…
Perfect als hapje of gewoon als tussendoortje om dat kleine hongertje te stillen met niets dan goeds voor je lichaam.

De hoeveelheden in het recept zijn goed voor twee bakplaten. Ik maak steeds een ‘naturel’ versie en een versie met een extra kruidenmix van komijnzaad en grof zeezout. De ‘naturel’ versie is iets minder zout en perfect voor dips omdat die vaak al goed af smaken. De crackers met komijn en zeezout zijn heerlijk gewoon puur op zichzelf.

Wat heb je nodig:

  • 50 gr havermout
  • 50 gr lijnzaad
  • 50 gr sesamzaad
  • 50 gr pompoenzaad
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 200 gr volkoren speltmeel*
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 75 gram olie (ik gebruik koolzaadolie)
  • 250 ml water
  • 1 tl zout

*je kunt ook zelfrijzende bloem nemen dan laat je de bakpoeder weg.
* je kan eender welke zaden nemen die je in huis hebt of je lekker vindt.

hoe maak je het:

  • meng alle ingrediënten samen
  • zet een half uurtje in de koelkast
  • verwarm je oven voor op 180°C
  • neem een bakpapier dat even groot is als je bakplaat, stort de helft van je zadenmengsel erop en leg daarboven opnieuw een groot vel bakpapier
  • rol het deeg dun uit tussen de twee bakpapieren in
  • verwijder het bovenste bakpapier
  • rol met een pizzasnijder breek-naden in je deeg
  • zet zo’n 20 a 25 minuten in de oven. Voel even of ze zeker droog en dus krokant zijn in het midden
  • laat afkoelen op een rooster
  • breek in stukken.

Voor de versie met komijn en zeezout:

  • Na het uitrollen van je deeg bestrooi je het met komijn en zeezout, leg je bakpapier er opnieuw op en rol de kruiden in je deeg.

Bewaar de crackers in een blikken trommel. Ze blijven zeker een week krokant.

smakelijk!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Door Ellen

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

4 gedachtes over “zadencrackers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s