Maaltijdsalade: Ceasar salad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een heerlijke klassieker onder de salades.
Ik maak deze salade regelmatig als lunch in het weekend. Manlief is niet zot van broodmaaltijden dus vaak is dit een alternatief. Het is een goed vullende maaltijdsalade
Mijn versie is geïnspireerd op die van Smitten Kitchen.

Qua groenten zorg ik altijd voor ijsbergsla, de rest varieert naargelang het seizoen en wat ik in huis heb.
Erg lekker vind ik het om er verse groene boontjes bij te doen, tuinbonen en gegrilde asperges.

Wat heb je nodig:

  • water
  • 2 eetlepels tafelzout
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • halve krop ijsbergslag
  • groene boontjes
  • mini asperges
  • wat dikke sneden oud brood of kant en klare croutons
  • zout en peper
  • ansjovis
    voor de dressing:
  • 2 el mayonaise
  • ¼ cup olijfolie
  • ½ tl mosterd
  • een teentje look (geperst)
  • 1 el citroensap
  • ½ tl Worcestershire sausOLYMPUS DIGITAL CAMERA

hoe maak je het:

  • los het zout op in het water in een grote kom en voeg de kippenblokjes toe.
  • Zet een half uur in de koelkast
  • Spoel de kip af en dep droog met keukenpapier
  • Bak je kippenblokjes goudbruin in een beetje ghee of olijfolie
  • Kook je boontjes beetgaar en gril je asperges
  • Meng al je ingrediënten voor de dressing
  • Meng alles samen tot een heerlijke salade

de croutons maken:

  • Snijd je brood in blokjes
  • Meng samen in een kom met een goede scheut olijfolie
  • Kruid met wat peper en grof zeezout
  • Zet in een voorverwarmde oven van 170°c voor ongeveer 25 minuten
  • Hussel halverwege de baktijd een keertje om.

tip! maak ineens een volle bakplaat. De croutons zijn in een afgesloten pot nog 2 weken houdbaar.

Smakelijk!

Door Ellen

Follow our blog on bloglovin!

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Maaltijdsalade: Ceasar salad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s