De hoest te lijf met een heerlijk kruidige Vaporub.

img_9385

Oké de eerste herfstkoude is in het land en na de start van het nieuwe schooljaar betekent dit ook de eerste loopneuzen en lelijke hoestjes.
We zouden dan ook niet Pencils and Spoons zijn moesten we daarvoor geen huisgemaakt middeltje hebben, namelijk een heerlijk alternatief voor de Vicks Vaporub of andere eucalyptus smeerseltjes.

De meeste vaporubs bestaan uit eucalyptus en pepermunt, de klassiekers als het over de luchtwegen gaat. Maar onze versie heeft ook nog wat kaneel- en rozemarijnolie erbij. Kaneel heeft een verwarmende werking, de rozemarijn is ook goed voor de luchtwegen en zorgt voor wat extra energie. Deze vier kruiden zorgen voor een heerlijk kruidig aroma dat iets weg heeft van tijgerbalsem. Maar het is veel minder agressief en dus zeer bruikbaar bij (niet te) jonge kids. De basis voor deze rub is een combinatie van bijenwas en kokosolie waardoor het lekker uitsmeert maar zeker niet te snel intrekt.

Mijn jongens vinden deze geur echt heerlijk en naast het stillen van hun hoest geeft het hen ook een gezellig en relaxerend gevoel. Zelf zonder kuchjes en hoestjes vragen ze geregeld om eens goed te worden ingesmeerd. De heerlijke massage die er bij hoort zal daar natuurlijk ook iets mee te maken hebben.

Wat heb je nodig:

  • 60 ml kokosolie
  • 1 el bijenwas
  • 10 druppeltjes eucalyptusolie
  • 10 druppels pepermuntolie
  • 5 druppels Rozemarijnolie
  • 5 druppels Kaneelolie
  • Een proper glazepotje van

Hoe maak je het:

  • Smelt de kokosolie en de bijenwas au bain-marie
  • Voeg de druppeltjes etherische olie toe.
  • Roer alles goed door elkaar en giet in het propere potje.

* Deze Vaporub bestaat uit natuurlijke producten is beperkt houdbaar. Daarom maak ik nooit grote hoeveelheden ineens. Beter een extra portie maken wanneer nodig, dan een bedorven potje te moeten wegsmijten.

* Ik stop ook steeds wat in een klein potje zoals voor lippenbalsem. lekker handig voor onderweg. Zit mijn neus wat verstopt dan smeer ik wat rond mn neusvleugels.

*Heeft er iemand een gevoelige huid, dan kan je best eerst even op een klein stukje huid testen. Liever safe than sorry.
Door Chloë

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s