Cochiglioni al forno met de smeuïge pompoensaus en geitenkaas

img_3858

Mijn kerels hadden enorm veel zin in lasagne, maar ik had de juiste ingrediënten niet in huis om hun wens te vervullen. Dus keek ik wat we wel in huis hadden en ging lekker creatief aan de slag. Het resultaat is een heerlijke ovenschotel die de naam comfortfood helemaal waard is. De smaken kloppen gewoon: het zoete van de pompoen tegenover het pittige van de geitenkaas. De lekkere krokante smooky pancetta maakt het helemaal af.

Jullie vroegen het recept, dus voila: hij staat online. Geniet er van x

Wat heb je nodig:

  • Smeuïge pompoensaus (van  +/- 1kg pompoen)
  • 400 gr Cochiglioni
  • zachte Geitekaas (6 stukje type petit chèvres doux) *
  • 1 hand geraspte pecorino of een andere kaas
  • Pakje pancetta

 * Je kan de geitenkaas ook prima vervangen door ricotta

 Hoe maak je het:

  • Kook het water voor de pasta’s
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Maak ondertussen de saus klaar of ontdooi een portie uit de vriezer
  • Kook de pasta’s al denté (+/- 10 minuten)
  • Meng de pasta’s met de saus en plaats ze in een ovenschotel.
    Ik maakte de saus al in een gietijzeren pot/pan die zo de oven in kan. Lekker makkelijk en minder afwas.
  • Schik de blokjes zachte geitenkaas tussen de pastaschelpen.
  • Strooi de pecorino over de schotel en stop hem nu 18 minuten in de oven.
  • Neem een pan en bak de pancetta zo krokkant als je zelf wilt. Je kan een kleinbeetje vetstof (ghee) gebruiken om alles op gang te trekken, maar dat als je pancetta vettig genoeg is, dan is dit nodig.
  • Schep de borden vol en verkruimel de pancetta boven de pasta’s.
  • Een pittige salade er bij en genieten maar.

 

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s