Pulled pork, het toppunt van slowcooking.

fullsizerender-1-1

Op zondagen hou ik van lekker eten dat tijd en liefde nodig heeft. Deze pulled pork is daar eigenlijk ideaal voor. Het vlees moet eerst liefdevol gemasseerd worden met een lekkere kruidige rub. Na een nachtje rusten in de koelkast gaat hij voor een 6 tal uren de oven in en wordt het huis gevuld met heerlijke geuren. Eigenlijk doet de oven al het werk, terwijl kan jij je volledig botvieren op het maken van sausjes en lekkere salades, die je dan samen met het vlees burger-gewijs in een broodje stopt.

Ik serveer ze graag met  kraakverse zachte zuurdesembroodjes , die ik wanneer het vlees uit de oven rust afbak. Deze combinatie is het toppunt van slowcooking, een lekkere sappige bom van smaken. Echt gezellige zondagse comfortfood.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1,500 kg ontbeende varkenschouder*
  • 2 el geel mosterdpoeder
  • 2 el gerookt paprika poeder
  • 2 el bruine kandijsuiker
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1tl fijn zeezout
  • 1 el grof zeezout
  • 1tl cayennepeper*
  • 2 el olijfolie
  • 2 looktenen (geperst of geraspt)
  • braadslee
  • aluminiumfolie
  • oven
  • veel tijd

* Voor top kwaliteit, kies dan voor de Duke of Berkshire. Dit is zo’n heerlijk verwent varkentje, het vlees is zo mals en zelf het vet (waar ik eigenlijk niet zo zot ben) is heerlijk.

*Wil je het pittiger doe er dan gerust meer bij. Deze pulled pork is kindvriendelijk en de mosterdpoeder is ook al best pittig.

 

 Hoe maak je het:

  • Maak de avond voor je de pulled pork gaat eten de rub of marinade. Meng de mosterdpoeder, de gerookte paprika, de bruine suiker, de look, het fijne zeezout, de komijn, de cayennepeper en de olijfolie tot een pasta.
  • Heeft je stuk vlees nog een goede vetlaag, dan is dit echt top! Snijdt er, als dit nog niet is gebeurd, enkele sneeën in. Pas op dat je niet door het vet snijdt.
  • Wrijf je stuk vlees nu goed in met de pasta. Zorg dat het overal zit, in elk hoekje , plooitje en sneetje.
  • Laat je stuk vlees nu een nacht rusten. Dek af en stop in de koelkast.
  • Een mooie 6 uur voor je het vlees wilt opdienen verwarm je de oven voor op 150°
  • Wrijf je vlees nu nog eens in met wat extra grof zeezout. Plaats je stuk vlees met de vetlaag naar boven in de braadslee en sluit deze af met een stuk aluminiumfolie.
  • Zet het vlees nu 5 uur in de oven.
  • Haal na 5 uur het aluminiumfolie weg en zet nog een uur in de oven. Nu heeft het vet de kans om nog lekker krokant te worden.
  • Wanneer het vlees 6 uur heeft gegaard haal je het er uit. Laat 15 minuten rusten en trek het dan uit elkaar met twee vorken.
  • Meng de slierten vlees nog eens goed door elkaar ik het de braadjus. Deze is te lekker om verloren te laten gaan.*
  • Serveer met de zachte zuurdesembroodjes of met een hamburgerbroodje, verschillende salades en sausjes, pickles en chutneys. En laat de tafelgasten zelf hun broodjes samenstellen.
  • Veel smos en smulplezier.

* Ben je hier niet zot van, serveer dan in een andere voorverwarmde schaal.

 

fullsizerender

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

Een gedachte over “Pulled pork, het toppunt van slowcooking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s