Scampi diabolique

img_6807Toen de dieren nog spraken (eigenlijk nog maar 7 jaar geleden maar het lijkt een ander leven nu) en manlief en ik nog geen kinderen hadden gingen we héél vaak uit eten.
Zo was één van onze adresjes een klein restaurantje in Antwerpen ‘De Herk’.
We namen daar altijd hetzelfde. De artisanale garnaalkroketjes en als hoofdgerecht ‘scampi De Herk’.
Dit recept heb ik proberen te reconstrueren. En dit is onze versie geworden van ‘scampi diabolique’. Heerlijk met frietjes en mayonaise maar ook met pasta. Echt comfortfood en heel snel klaar (zeker wanneer je al gepelde én ontdarmde scampi koopt!)

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram scampi
  • 30 gr vetstof (ghee)
  • 1 ui
  • 4 teentjes look
  • 250 ml room
  • tabasco
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels cognac

Hoe maak je het:

  • Stoof de ui met de look glazig
  • Overgiet met de cognac en flambeer
  • Blus met de room
  • Voeg tomatenpuree toe
  • Laat sudderen zodat de saus wat indikt
  • Pel de scampi en ontdarm
  • Bak ze kort aan en voeg zout en peper toe
  • voeg ze bij de saus

Smakelijk!!
img_6809

Door Ellen

Follow our blog on bloglovin!

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Scampi diabolique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s