Miso Cup Noodles

IMG_5596 (1)

Iets wat mijn dag echt kan maken is een lekkere lunch op het werk. Zo voorzien we geregeld een lekkere salade of nemen we een restje mee van de dag er voor, zoals wat spaghetti bolognaise of een restje curry. Daar kan ik dan echt naar uitkijken en van genieten.

Toch geef ik toe dat het jammer genoeg nog te vaak gebeurd dat ik voor mijzelf nog snel wat boterhammen mee rits en een wat overschot van beleg. Maar we blijven proberen…

Zo zijn deze homemade cup noodles een succesvol alternatief voor die soms te saaie bokes. De basis voor deze heerlijke gezonde lunch is Shiro miso, de lichte variant. Deze is de minst gefermenteerde miso en is dan ook zachter van smaak dan de donkere Aka miso.

Miso wordt ook gezien als een superfood, het is een grote bron aan ijzer, calcium en vitamine D. Ook zou miso een grote bron aan antioxidanten zijn en zeer heilzaam voor de darmen door zijn probiotische werking die het dankzij de fermentatie krijgt.
Dus samen met de gember en de vele groentjes zorgt deze miso er voor dat dit echt een gezonde maaltijdsoep word.

Je kan ook eindeloos variëren. Ik gebruik vaak gewoon restjes van de groenten die ik in huis heb. Enkele vaste elementen zijn wel de de komkommer en de koriander. Ik houd gewoon enorm van de smaak van warme komkommer, helemaal anders dan de koude /rauwe versie.

Wat hebben we nodig voor 1 Cup?

  • 1 el Shiro miso
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Mirin
  • 1 kl Sriracha saus
  • ½ kl sesamolie
  • 1 kl geraspte gember
  • 1 nestje Rijst noedels
  • 1 handje sojascheuten / taugé
  • 1 handje witte kool
  • 7 cm Komkommer
  • 3 radijsjes
  • Verse koriander
  • 3 surimi sticks
  • Geroosterd sesamzaad
  • goed sluitende bokaal van +/- 700 cl

Hoe maken we het?

  • Mix de miso, de sojasaus, de mirin, de Sriracha saus, de sesamolie en de geraspte gember goed doorelkaar.
  • Maak je noedels klaar zoals op de verpakking staat.
  • Spoel ze af en stop ze in de bokaal, bovenop de saus.
  • Was de sojascheuten en leg deze bovenop boven op de noedels
  • Was de sojascheuten. Snij de witte kool in dunne reepjes, de surimi en de komkommer in blokjes en maak van de radijsjes dunnen schijfjes.
  • Leg nu de groentjes en de surimi in verschillende laagjes boven de noedels.
  • Werk af met enkele takjes verse koriander en sesamzaad.
  • Bewaar tot aan de lunch in de koelkast.

Hoe eten we het?

  • Haal de weckpot uit de koelkast.
  • Giet kokend* water in weckpot tot alle groentjes net onderstaan. Laat 3 min rusten en roer alles goed doorelkaar zodat het water en de saus een soep worden.

* Zorg wel dat het water echt kokend is. Zo is het water uit de automaat op mijn werk niet warm genoeg en eindig ik met een lauwe toch wel lekkere soep

Veel slurp en spetter plezier, want vergeet het dit kan je niet echt proper eten 😉

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

2 gedachtes over “Miso Cup Noodles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s