Homemade tortilla’s aka wraps

Mmm, dat kan toch echt smaken. Een heerlijke tortilla met guacomole, chili con carne, zure room,…

Of een tortilla met gepofte bietjes, feta en bietenketchup. Of met gerookte zalm, mierikswortelmayonaise enz…
Of voor de kinderen eentje met kippenreepjes en rauwkost.
Het water loopt me al in de mond.

Nog lekkerder is het wanneer je de tortilla’s zelf vers maakt. Echt waar, geloof me, een groot verschil.
De enige uitdaging is het bakken, niet te lang en niet te hard want dan rollen ze niet meer zo gemakkelijk. Maar eens je dat beet hebt. Een topper!

tip! maak er ineens veel, voor de diepvries. (folie tussen steken)
tip 2! ook heerlijk als pizzabodem!

Wat heb je nodig voor 6 wraps:

  • 250 gr (spelt)bloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl olie
  • 1tl bakpoeder
  • 100 ml lauw water

Hoe maak je het:

  • voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een soepel deeg, voeg eventueel water bij tot je licht plakkerig deeg hebt.
  • Verdeel je deeg in 6 bolletje en laat een half uurtje rusten onder ingevette folie.
  • Strooi wat bloem op je werkvlak en rol je deeg zo dun en rond mogelijk uit
  • Bak 1 minuut per kant in de pan.

 

Smakelijk!

Door Ellen

Follow our blog on bloglovin!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s