Spaghetti Pizzaiola, een echte life-saver 

IMG_5476

Je hebt zo van die receptjes die simpel, snel en overheerlijk zijn. Die je op 1 2 3 in elkaar hebt geboxed en waarvan je altijd alle ingrediënten in huis hebt. Een echte life-saver. Iedereen heeft zo’n receptje. Wel deze Spaghetti Pizzaiola is onze life-saver.

Ik leerde het recept of beter het gerecht Spaghetti pizzaiola een goeie dertien jaar geleden kennen in een kleine pizzeria op de Antwerpse Paardenmarkt. Hier gingen we altijd iets eten met Jules een wijze oude man die als een grootvader voor ons was. Ik heb er denk ik nooit iets anders gegeten dan deze heerlijke pasta. En ja het gerecht werd een recept.

Wat hebben we nodig voor 4 personen

  • 1 blikje ansjovis
  • 2 el kappertjes op azijn
  • 1 dikke teen look of 2 kleintjes fijngehakt.
  • 1 Sjalot gesnipperd
  • 3 mooie trostomaten gepeld en in stukjes *
  • vetstof of ghee
  • Snuif cayennepeper
  • 375 gr spaghetti*
  • 1 cup Parmezaanse kaas geraspt.
  • Verse basilicum ongeveer 10 blaadjes

* Snij met een scherp mes een kruis boven aan de tomaten en verwijder de hartjes. Dompel ze 10 sec onder in kokend water. Stop ze in ijskoud water, zodat ze niet verder koken. Dit is vooral nodig als je ze in een koud gerechtje wil gebruiken. Nu zou je de pel van de tomaten vlotjes kunnen verwijderen. Je kan ze ook pellen met een dunschiller. Die met een gekarteld mesje.

*Je kan ook Penne of andere pasta gebruiken. Spaghetti, is zoals het was bij Aldo.

Hoe maken we het?

  • Zet een grote pot water op voor de spaghetti, zo zijn deze samen met de saus klaar. Neem een beetje kookvocht en hou deze apart.
  • Neem een grote pan en zet deze op een zacht vuurtje met een koffielepel ghee.
  • Neem 2/3 van de ansjovissen en laat deze smelten in de ghee. Roer geregeld. Je zult zien dat de ansjovissen helemaal zullen oplossen.
  • Voeg nu de sjalot en look toe. Laat rustig fruiten.
  • Wanneer de sjalotjes glazig zijn, voeg dan de kappertjes met een beetje extra (kappertjes)azijn en de cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe nu ook de tomatenstukken in de pan en laat alles rustig sudderen tot de tomatenstukjes zijn gesmolten.
  • Voeg een klein beetje kookwater toe aan de saus. Ongeveer 100 ml
  • Door de ansjovissen zit er al veel zout in de saus. Proef en voeg indien nodig nog wat extra toe.
  • Snij de basilicum in brede reepjes. En voeg deze toe aan de saus. Nu wel niet meer laten koken.
  • Doe de saus bij de spaghetti, bestrooi een ¼ cup Parmezaanse kaas en meng alles goed door elkaar.
  • En natuurlijk nog extra Parmezaanse kaas bij het opdienen.
  • Enjoy! Heerlijk met een goeie scheut pikante olie.

IMG_5476 (1)

Door Chloë

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s