Pickled veggies

Fris, krokant, licht zuur, licht zoet.
Puur, less is more. Wij zijn fan 😉
Ik word altijd blij van al die verschillende soorten frisse groenten bereidingen.
Vaak een sidedish bij de Japanner maar ook heerlijk bij een broodje pulled pork bijvoorbeeld.

Ik heb er hier twee voor jullie. Maar er zijn er nog zo ontzettend veel dat er zeker nog een vervolg op komt.

Japanese style komkommer

 

Wat heb je nodig:

  • 1 Komkommer*
  • ¼ el zout
  • ¼ cup rijstazijn of witte azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el witte suiker
  • 1 tl sesamolie
  • sesamzaadjes

*ik gebruik 1 komkommer voor 2 personen.

Hoe maak je het:

  • snij de komkommer flinterdun. Makkelijk in een keukenrobot
  • Laat in een vergiet uitlekken
  • Meng de rest van de ingrediënten tot dat de suiker is opgelost
  • Wring de komkommer voorzichtig uit
  • Meng de komkommer met de vinaigrette


Opgelegde radijsjes

 

Wat heb je nodig:

  • Een bussel radijsjes
  • ¼ cup rijstazijn of witte azijn
  • ¼ cup rietsuiker
  • ¼ cup water
  • een snuifje zout
  • glazen pot

Hoe maak je het:

  • Meng alles voor de vinaigrette in een pannetje
  • Verwarm kort en roer tot de suiker in opgelost (ongeveer 3 minuten)
  • Snij de radijsjes zo fijn je kan in plakjes en doe ze in je glazen pot
  • Overgiet met het azijnmengsel tot het onderstaat

Plaats in de koelkast

Blijft tot 4 dagen lekker krokant. Het lekkerste op dag 2.

Smakelijk!

 

Door Ellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s