Elixir van gember en citroen.

IMG_7716.jpg
Dat dit receptje nog niet op de blog staat, begrijp ik zelf niet zo goed. Want dit is hier echt de klassieker der klassiekers als het gaat om limonade siropen. Al jaren staat er altijd een fles klaar. De kids zijn er zot van, meneer Spoons is er zot van en ik al helemaal. Ik heb mijn schriftje niet meer nodig, het recept kan ik blindelings maken… Het is eigenlijk ook gewoon poepsimpel.

Gember is niet alleen enorm lekker. Het is ook nog eens super goed voor ons lichaam. Het helpt je immuunsysteem, het heeft ontsteking werende eigenschappen, het helpt onze maag en darmen bij het verteren, en nog zoveel meer…

In de zomer tover je met deze siroop bruiswater om in een heerlijke pittige gemberlimonade. In de winter zet je met wat kokend water in 123 een opkikkerende gemberthee.

Wat hebben we nodig:

  • Sap en zeste van 4 bio citroenen
  • ½ theelepel citroenzuur
  • 50 gr geraspte verse gember *
  • 500 gr ruwe rietsuiker
  • 500 ml kokend water
  • Een propere glazenfles

* Wegen als de gember geraspt is

Hoe maken we het?

  • Doe de suiker, de zeste en het citroensap in een kookpot.
  • Los het citroenzuur op in het kokend water.
  • Giet het kokend water bij de suiker. Roer goed door tot alle suiker is opgelost.
  • Laat nu minimum 6 uur trekken *
  • Breng de aan de kook. +/- 5 minuten
  • Giet alles door een zeef en in de propere fles.
  • Bewaar in de koelkast. Deze siroop is koel zeker 3 maanden goed.

* Ik maak dit altijd ’s avonds en laat het een nacht rusten.

Een heerlijke verfrissing tijdens een warme zomerdag.

Door Chloë

Advertenties

Een gedachte over “Elixir van gember en citroen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s