Frozen yoghurt met aardbeien

FullSizeRenderDe kinderen zijn er zot van, het is heel gemakkelijk te maken en gezond. Zonder geraffineerde suikers.
Voor ‘door de week’ kies ik graag voor yoghurt. Yoghurt is beter te verteren dan melk en zitten veel goede bacteriën in.
Dit ijs mogen ze bijvoorbeeld als ontbijt op een hete dag.

Het was ook een zero-waste projectje deze week. Ik had achter in de koelkast nog een pot griekse yoghurt staan, net over de vervaldatum. Een vergiet stief-aardbeitjes. Van die kleine iets hardere aardbeitjes uit de moestuin, de grote sappige werden er al van tussen gegeten en deze arme kleintjes stonden daar nog.
En een half busje volle room.
Dus alles samen gemengd met een goeie scheut ahornsiroop en alles in de ijsmachine.
Dit kan ook zonder ijsmachine!

Wat heb je nodig:

  • 300 gram aardbeien
  • 200 gr volle griekse yoghurt
  • 100 ml volle room
  • ahornsiroop naar smaak

Hoe maak je het met ijsmachine

  • Mix de aardbeien met een staafmixer of in een blender
  • Voeg de yoghurt toe en mix nog eens door
  • Klop de room op en meng onder je aardbeien mengel
  • Zoet lekker met de ahornsiroop, proef even wanneer je het zoet genoeg vindt.
  • Giet in je ijsmachine.

Hoe maak je het zonder ijsmachine:

  • Neem bevroren fruit, vries je aardbeien in
  • Mix je fruit in je blender (laagste stand)
  • Giet er de yogurt, de room en de siroop bij
  • Vries een 2-tal uurtjes terug in om op te stijven

Smakelijk!

Door Ellen

BewarenBewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s