lemon mugcake (keto-proof)

Mugcakes… dat is toch wel de ‘kook’-revelatie van de laatste jaren geweest naar mijn gevoel.
Je gooit op 2 minuten van alles in een ‘mug’, zet het in de microgolf en 2 minuten later heb je een ware traktatie voor je neus. Een heerlijk smeuïge chocoladebom, een kaneel-appel-muffin of een gezondere havermout variant…
Of dus ook, deze heerlijke lemon mugcake. Deze is op de koop toe keto-proof, mààr lieve niet-keto-volgers, laat dit je niet afschrikken! Dat zou jammer zijn want wat ik geleerd heb de laatste maanden is dat ketogeen eten totaal niet synoniem staat voor een ‘dieet-gevoel’… integendeel.
Wanneer je liever geen erythritol gebruikt vervang je dit lekker door suiker (iets meer gebruiken dan) of stevia (wil je het keto houden).

Zoals jullie misschien al wel weten zijn zowel Chloë als ik ware citroen fans.
lemoncurd, lemoncheescake, citroentaart enz.
Dus toen ik deze lemon mugcake tegenkwam was het dan ook liefde op het eerste gezicht.

Wat heb je nodig

  • 3 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel *
  • 1 ½  el erythritol
  • ¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl maanzaad (optioneel)
  • 1 tl citroenzest
  • 1 tl citroensap
  • 2 el boter of ghee
  • 1 el room
  • 1 ei

*of 4 el amandelmeel.

Hoe maak je het

  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Neem je mug en smelt de boter even in de mug, voeg de room, het sap, de zeste en het ei toe
  • klop goed door elkaar met een vork
  • voeg de droge ingrediënten toe en zet 2 minuten op de hoogste stand in de microgolfoven

laat even afkoelen…
Smakelijk!

Door Ellen




Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s