Bewaarwafeltjes, zoals we ze vroeger op de markt kochten.

Wafels, zo lekker. Wij ten huize Spoons hebben ons wafelijzer eigenlijk heel lang verwaarloost. Ik dacht steeds dat het zo’n enorm gedoe was met veel gesmos, om dan nog te zwijgen over de opkuis van de keuken en dat wafelijzer. Maar ooh wat was ik fout, wafeltjes bakken en al zeker deze lekkere bewaarwafeltjes is echt easy-peasy.

Als kind kochten we altijd heerlijke bewaarwafeltjes op de markt. Dit receptje heb ik gereconstrueerd. Je hebt alleen wat tijd nodig, want het deeg moet 6 uur rusten in de koelkast. Ik maak het deeg meestal in de ochtend en bak de wafeltjes in de namiddag, maar je kan ze gerust ook een nachtje laten rusten.

Hier maken we altijd veel wafeltjes zodat we de koekendoosjes toch een paar dagen kunnen vullen, ook al hebben de kids stiekem een paar extra wafeltjes genomen šŸ˜‰

Wat hebben we nodig voor lekker veel wafeltjes:

  • 500 gr bloem
  • 200 gr boter of ghee*
  • 270 gr fijne rietsuiker
  • 30 gr echte vanillesuiker*
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder / cream of tartar
  • 4 eieren

*Ik gebruik hier ghee omdat dit lactose vrij is, maar lekkere goede boter is zeker even goed.

*Echte vanillesuiker kan je maken door de gedroogde vanillepeultjes, die vaak als overschot hebt, te mixen met je suiker. Je kan ook echte lekkere kopen bij Pit en Pit, deze is zonder artificiƫle smaakstoffen en van pure Bourbon Vanille.

Hoe gaan we ze maken:

  • Klop de boter en de suiker zacht met de mixer.
  • Voeg de eieren toe en mix verder tot een mooi luchtig beslag.
  • Meng de bloem, het zout, de bakpoeder en de vanillesuiker door elkaar met de garde.
  • Meng nu de droge ingrediĆ«nten beetje bij beetje bij het ei-mengsel, gebruik hiervoor de garde of de mixer.
  • Laat het deeg nu 6 uur rusten in de koelkast.
  • Warm je wafelijzer op tot de maximum temperatuur. Ik gebruik een hartjes wafelijzer, maar de klassieke vorm gaat zeker ook.
  • Rol balletjes met de grote van een pingpongbal.
  • Bak je wafeltjes goudbruin – bij mij is dit 1,30 minuten maar dit kan van wafelijzer tot wafelijzer verschillen.
  • Laat ze even afkoelen en eet er zeker al eentje nog lauw. Dan zijn ze het lekkerste šŸ˜‰
  • 3 a 4 dagen te bewaren in een luchtdichte doos.

Geniet van de wafeltjes en een heerlijk ruikend huis !

x

Door Chloƫ

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s