Veggie Thai red curry met aubergines en quorn.

Thaise rode curry, dat is echt een van mijn lievelings gerechten. Het heeft wel lang geduurd vooraleer ik zelf een bevredigende versie op tafel kon zetten. De pasta’s die je bij de Thaise winkel kunt kopen zijn vaak gewoon te pikant voor ons, dus kan ik steeds maar heel weinig gebruiken, waardoor er veel smaak verloren gaat … De zelf gemaakte pasta’s zijn lekker, maar toch anders en dus niet helemaal zoals ik wil. Mijn queeste kwam tot een goed einde nadat ik in de supermarkt een potje rode curry kocht van “Koh Thai”. Deze is niet te pikant en dus kan je echt genoeg gebruiken om die typische rode-curry-smaak te hebben.

Dit is een vegetarisch receptje met quorn, maar je kan er gerust kip of scampi’s aan toevoegen, allemaal heel lekker. Wij eten hier best veel veggie en dit is een van onze klassieke veggie gerechtjes die iedereen lekker vind. Onze jongste vist er dan wel de aubergines uit… hier heb ik al vrede mee genomen, hem pushen helpt toch niet en al het goede ziet toch al in de saus, niet?

Auberginnes vind ik gewoon onmisbaar in een goede curry. Kan je geen kleine Thaise vinden dan is een klassieke paarse ook prima, snij deze dan gewoon in grote dikke stukken. Net zo voor de Thaise basilicum, onze gewone klassieke basilicum is ook prima hoor. Waar je wel echt niet onder uit kunt zijn de kaffir blaadjes, hiervoor zal je toch even naar een gespecialiseerde winkel moeten, je kan ze meestal in de diepvries kopen.

Wat hebben we nodig voor + 4 personen:

  • 1/2 pot KOH THAI red curry +/- 110 gr*
  • 1 el ghee
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 dikke teen look
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 1 tl tomatenpuree*
  • 1 tl vissaus
  • 2 rode uien
  • 400 gr quorn blokjes of 2 bakjes
  • 8 Thaise aubergines of 1 a 2 paarse, dit hangt wat af van de grote
  • 5 tal takjes Thaise of gewone basilicum
  • 4 tal kaffir blaadjes
  • 200 ml warm water*
  • Basmati rijst – 1 cup

*Deze vindt je al zeker in je plaatselijke Albert Heijn

Thaise basilicum, Thaise aubergines en die kleine groene bolletjes dat zijn erwtaubergines.

Hoe maken we het:

  • Laat de ghee smeten een kookpot of wok
  • Bak de quorn en de uitjes goudbruin en voeg dan de curry toe.
  • Laat alles samen even sudderen en blus met de kokosmelk.
  • Voeg de kaffir blaadjes, de look en de gember toe.
  • Laat de saus nu een 10 minuten rustig pruttelen.
  • Snijdt de Thaise aubergines in twee stukken. Gebruik je onze klassieke paarse aubergines snij deze dan in 16 stukken.
  • Voeg de aubergine en de vissaus toe aan de saus.
  • Laat nog eens 15 minuten rustig pruttelen tot de aubergines gaar zijn. *Het kan zijn dat je saus wat te veel is ingekookt, voeg dan het extra water toe.
  • Zet het vuur uit en voeg nu de basilicum met steel en al toe aan de saus.
  • Laat 5 minuten rusten alvorens je het opdient met een bolletje basnatie rijst. Deze lekkere friszure groentjes passen perfect als bijgerecht.

Enjoy!!

Door Chloë

Dit is een variant met scampi en extra boontjes. Ook heel lekker dus wees vrij om te variëren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s