Homemade Irish Cream

Saint Patrick’s Day, de Ierse Nationale feestdag die hier ten huize Spoons niet onopgemerkt voorbij gaat. Wille het net dat mijnheer Spoons de zelfde naam draagt als deze Heilige man. Het is zeker niet zo dat we ons huis dan volledig in het groen en met klavertjes versieren, maar er komt dan vaak iets net wat feestelijker op tafel.

Dit vraagt dus om een Ierse klassieker: whiskey kunnen we, of beter mogen we niet zelf destilleren, maar we kunnen wel zelf een heerlijke Irish cream maken. Irish cream is een heerlijke roomlikeur op basis van whiskey, iedereen kent wel Baileys. Deze drank is lekker puur met een blokje ijs, als dessert met bolletje vanille-ijs of als een scheutje in die laatste pousse-café.

Het leuke aan dit recept is dat het echt niet moeilijk is, je mixt alle ingrediënten bij elkaar en voilà, daar heb je die heerlijke drank. Giet deze drank in een mooie fles, maak een leuk labeltje en geef het eens als cadeau, super leuk en origineel.

Wat hebben we nodig:

  • 200 ml room (gebruik geen verse, anders blijft de cream minder lang goed)
  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk (400 ml)
  • 300 ml Ierse whiskey (Jameson)
  • 1 el expressopoeder
  • 2 el chocoladesaus
  • ½ kl vanilla extract

Hoe maken we het:

  • Doe alle ingrediënten in een de blender.
  • Mix kort tot alle ingrediënten zijn vermengd.
  • Giet alles in brandschone flessen en sluit af.
  • Bewaar in de koelkast, hier blijven ze een tweetal maanden goed.

Enjoy!!

Door Chloë

7 gedachtes over “Homemade Irish Cream

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s