Choco-Loco pasta, de ultieme huisgemaakte chocopasta.

De decembermaand nadert en met deze maand komt er in vele huishouden extra chocolade in huis, zoveel dat er vaak nog maanden van kan worden genoten. Ten huize Spoons eten we niet veel chocolade, maar als we het doen, dan doen we het goed en genieten we er echt van. Deze heerlijke chocoladepasta is echt makkelijk gemaakt en ideaal om die grote komende chocolade voorraad weg te werken.

Het is ook wel weer een receptje met een vleugje nostalgie, dat me steeds weer doet denken aan dat gezellige, maar barkoude weekje met mijn nicht Lauren een goede 15 jaar geleden. Heel Antwerpen was toen ondergesneeuwd, overal stonden sneeuwmannen en we trotseerde de dikke sneeuw om eindelijk die langverwachte camera te kopen. Daarna maakte samen voor de eerste keer deze chocopasta: de Choco-Lauco pasta. 😉

 Wat hebben we nodig:

  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr fijne suiker
  • 250 boter
  • 2 hele eitjes
  • 125ml room.

Hoe maken we het:

  • Smelt de boter en de chocolade au-bain-marie.
  • Voeg de suiker toe en roer tot deze goed is opgelost in het boter- en chocolademengsel.
  • Voeg nu de twee hele eieren toe en mix het mengsel goed door met een staafmixer
  • Maak de room aan de kook en voeg toe aan het mengsel, mix weer alles goed door met de staafmixer. Laat afkoelen in de koelkast + Bewaren in de koelkast. 

TIP: Het is ook een ideaal receptje voor homemade cadeautjes in deze pakjes periode.

Door Chloë

11 gedachtes over “Choco-Loco pasta, de ultieme huisgemaakte chocopasta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s