Salie en walnotenpaté (omega 3 bommetje)

 

IMG_8501

Dit is een heerlijke vegan paté die echt smaakt naar meer. Hij is een week houdbaar, maar overleeft het hier zelden meer dan een dag of twee.

Het origineel recept komt uit het boek van de zalige blog The green kitchen stories, natuurlijk is ze gaande weg een beetje aangepast. Zo gebruik ik geen zwarte peper maar cayenne peper en voeg ik er een stevige scheut koudgeperste koolzaadolie bij. Deze smaakt heerlijk nootachtig, zit bomvol met omega 3 en zorgt voor een extra crèmige structuur.

Wat heb je nodig:

  • 200 gr walnoten
  • 10 zongedroogde tomaten in olie.
  • 10 blaadjes verse salie
  • Een snuifje cayennepeper
  • Koudgeperste koolzaadolie
  • Zeezout

*Walnoten zijn zeer gezond, ze krijgen allerlei super krachten toegewezen. Ze zijn bijvoorbeeld rijk aan omega 3 en dus super voor onze hersenen, hart en bloedvaten.

* Komt de salie uit de tuin, was hem dan even in zout water, de beestjes kunnen eer niet tegen en laten sneller los.

Hoe werkt het:

  • Week de walnoten minstens 6 uur in ruim water.
  • Spoel ze na het weken goed uit en doe ze in de foodprocessor.
  • Doe er de zongedroogde tomaten, de gesneden salie blaadjes en de snuifjes zout en cayennepeper bij.
  • Giet er de koudgeperste koolzaadolie over.
  • Mix alles al eens lekker grof door elkaar.
  • Voeg  1 el water toe en mix tot een gladde pasta.
  • Wordt de pasta niet echt glad, voeg er nog wat water bij.
  • Proef en kruid bij indien gewenst.

 

Door Chloë

Follow our blog on bloglovin!

 

 

Plaats een reactie