Mijn grootmoeder is een echte keukengodin, ze kan allerlei lekkers uit haar Aga toveren. Al haar kleinkinderen zullen me beamen wanneer ik zeg dat deze koekjes toch een van haar meesterwerkjes zijn. Eens je er aan begonnen bent kan je ook gewoon niet stoppen met er van te snoepen. Nu minder, maar vroeger kon je ze altijd in haar koekentrommel vinden en zelf een beetje te bruin gebakken smaakte ze echt heerlijk.
Het recept is echt poep-simpel, ik kan me nog zo mijn verwondering als kind herinneren: ‘Ooh, maar dit kan ik ook maken!’
Wat heb je nodig:
- 300 gr tarwebloem
- 200 gr boter op kamer temperatuur
- 100 gr (riet)suiker
- snuifje zeezout
- optioneel: mespuntje vanille
Hoe maak je het:
- Meng alle ingrediënten samen tot een stevige bal.
- Verdeel in 4 gelijke stukken en rol worstjes van ongeveer 3 cm diameter.
- Verpak de worstjes in huishoudfolie en laat ze een nacht (8 uur) rusten in de frigo
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snij schijfjes van ongeveer 1 cm van de worsten, leg op een bakplaat en bak ze 9 à 10 minuten.
- Laat afkoelen op de bakplaat en zet ze daarna op een rooster
- Stop ze in een goed sluitende doos… niet te makkelijk te openen voor de kids en houd ze uit het zicht, anders zijn ze direct op 😉
- Yummie
Door Chloë
ok klinkt idd poepsimpel! Ga ik zeker eens testen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
amai!
Ze waren super lekker! En bleven ook heel lang vers in de koekjestrommel, zeker een pluspunt!
Dank je wel voor het recept!
LikeLike